percutian bajet rm150 seorang

ASSALAMUALAIKUM...

okay harini tetiba nak cerita pasal percutian bajet RM150 sorang kan? sebab kiteorang ni ada yang still belajar , still kerja tak tetap, still yang acah ada banyak duit, still nak g bercuti walaupun takde duit? eh tak begitu? macam saya? saya tak cukup duit, bukan takde duit, hahaha inshaaALLAH ada rezeki tu. Okay mcm ni saya dan kawan saya suka plan sana sini, tapi nak yang murah. okay kat sini kita dah dicide cari orang sewa kereta rumah motel ke guest house ke apa ka. tak kisah janji murah. backpack yang murah yang jalan sendiri tapi tulah kena pepandai kan,
bermula macam ni, kau kena cari partner yang sekapala dengan kau yang boleh arrange kn plan kau ni dengan dedikasi tak banyak hal. hmmmm tapi.. tak semua mcm tu kan? so sabar okay?
first pergi jalan Malaysia je dulu takpayah nak OvErSeAs sangat kak. tunggu dulu k duit tu cukup2 kan? haha, cari tempat kaurasa best. kalau pergi PULAU PULAU CANTIK tu kau kena cari package yang boleh kau arrange kan untuk membuat list kewangan setakat pergi pulau kau duduk lepak tak buat apa takpayah nak package tau? hehe okay cerita pasal package kebanyakkan kalau kita pergi pulau sana sini diorang ada banyak promote package kan? so cari yang murah n full package. kalau korang nak duduk selesa mahal sikit kot, but still ada package, i thinkSo. let see macam aku dulu pergi lgkwi duduk hotel fuh mmg tu untuk kau tidur je tapi nasib baik dia siap bagi kereta sewa free 3 hari oi, aku duduk sana 4 hari adudud siapa nak bagi kan siap package. lepastu dah habis package keluar hotel kita cari homestay yang siap swimming pool sekali tau RM50 je semalam okay lah kot untuk tidur, sebab dah dekat dengan pantai hehe, so puas hati gaiss ⬼ tu dari experience aku. 
second kau pergi tanpa package ni, mahal sikit lah kan? kena cari semua benda, janji murah tau. jangan lari bajet ah. hehe. okay kalini kita tak ikut package jalan sendiri dalam 5 orang, cari kereta sewa. mostly sekarang Axia RM110 satu hari. haihh tu pun nak cari lagi murah takdo dah, weh kalau ada bagitahu pls. kiteornag takkan pakai kereta sendiri sebab takut maintanance tinggi hahaahhaah OKAY meh sini saya listkan

sorang RM150X5 = RM 750
SEWA KERETA 2 HARI RM 220
GUEST HOUSE 1 malam (agakmahal sikit) = RM 150 
yang lain untuk isi minyak lepastu still ada lebih
  2 hari je pun  tak banyak sangat korang boleh pergi. so better pergi dua hari weh, hahaha

okay kalini kita pergi lagi. kali ni boleh bergaduh sebab bawa ramai orang ahahahah. hmm takpe kita still arrange kan asalkan dapat pergi dengan kawan -kawan. selagi okay kita pergi je okay?
kalini dicide pergi dua kereta sebab ramai. inshaaALLAH takde apa apa. hurm.  okay done.

lagiiiiiiii ? 

No comments:

Post a Comment